Coca-Cola Magyarország #énjövőm program 2019

Köszönöm a WMN.hu-nak az alábbi kedves cikket, a felkérést a Loffice Coworkid szervező csapatának, a támogatást pedig a Coca-Cola Magyarországnak. #énjövőm #adolgozónőedzésterve

A teljes cikk itt olvasható.

“A kulcs az önismeret!

Somlyai-Sipos Szilvia karriercoach és -tanácsadó rengeteg hasznos tippel szolgált álláskeresésfronton. Elmondta például, hogy nem elég kinézni a hirdetést, jelentkezni, és elmenni az interjúra. Sok-sok dolog befolyásolja ugyanis a rátermettségeden kívül is, hogy tiéd lesz-e végül a feladat: így számottevő készülésnek kell megelőznie a sikeres pályázást.

Nagyon fontos például, hogy az interjú már a telefonos időpont-egyeztetésnél elkezdődik, szóval érdemes rugalmasnak és kedvesnek lenni, mert ez megalapozhatja a személyes találkozás hangulatát. Ezen felül lényeges, hogy az önéletrajz írása előtt önvizsgálatot tartson az ember, összeszedje, mik az erősségei és a gyengeségei, és kellő önismerettel, lódítás nélkül készüljön a CV.

Ha kozmetikázod a dolgokat, úgyis kiderül.

Amikor pedig a bemutatkozó beszélgetésre kerül sor, érdemes nemcsak válaszolgatni a kérdésekre, hanem kérdezni is bátran! Természetesen úgy, hogy előtte felkészültél az adott munkahelyből, érezhető legyen, hogy ismered a cég tevékenységét.

És egy ilyen helyzetben mindenki izgul ugyan, a pánikolást tudd le még a beszélgetés előtt, hogy odabent már magabiztosan tudj érvelni amellett, miért te lennél a tökéletes választás az adott állásra.”